Toortoidu Loovkokkamine

Augustikuu eelviimasel pühapäeval avab kogukond Väike Jalajälg oma uksed. Sel päeval saab meie alal ringi käia ja lähemalt vaadata, millega tegeleme ja millised viljad meie külluslikus aias valmis on saanud. 
Nendest samadest viljadest ja lisaks mõningatest teistest naabermaadel mahedalt kasvatatud toorainest saab valmistada lihtsalt ja kiirelt, ilma kalleid ja spetsiifilisi masinaid omamata, mitmekäigulise tervisliku õhtusöögi. Ja seda kõike nii, et kõik väärtuslikud ensüümid, vitamiinid ja mineraalid säilivad.

Kogukonnaliige Jaanika Savolainen on toortoitumise teekonda käinud 10 aastat ja jagab töötoas praktilisi nippe, mida maitsvat neist kurkidest, tomatitest, õuntest, suvikõrvitsatest, peedist-porgandist valmistada.
See töötuba on Sulle, kui oled mõelnud tuua kergust ja tervislikkust oma menüüsse või soovid laiendada oma menüüd, toita oma keha parima kütusega järjepidevalt ja saada ideid, mida Eestimaal külluslikult kättesaadavatest puu- ja köögiviljadest valmistada.

Jaanika Savolainen: Olen toortoitumise teekonda käinud 10 aastat ja see on olnud üks vägev enesearmastuse, avanemise ja tervenemise teekond. Sellest on saanud minu elustiil, mida suurima rõõmuga jagan ka teiega. Pean oluliseks lisaks toitumisele liikumist, hingamist, loodusega kooskõlas elamist, oma toidu kasvatamist permakultuuri põhimõtete järgi ja kogukondlikku eluviisi. Viimased 1,5 aastat olen teinud toortoidu praktilisi õpitubasid loovkokkamise nime all ja pakkunud inimestele ka personaalset kogemusnõustamist. Igapäevaselt töötan tegevusterapeudina, eriliste inimestega koostööd olen teinud üle 20 aasta. Mina leian, et iga inimene on unikaalne ja seetõttu on ka toitumine väga personaalne – nii palju kui on erinevaid inimesi, on ka erinevaid sobilikke toitumisviise, erisusi. Seega me saame teha teadlikke valikuid, saame oma keha tõeliselt kuulates teada, mis on parim kütus meie jaoks ning pisemate või suuremate sammudega parima tervise ja pikaealisusele lähemale jõuda. 


Ajakava:

16.00 Kogunemine ja tuur kogukonna territooriumil, sh aias.

17.00 Toortoidu praktiline töötuba ja 3-käigulise õhtusöögi nautimine mõnusas seltskonnas. 

Tasakaalupanus 25.- 

Kohapeal saab lisaks kaasa osta mõningaid aiasaaduseid ja tooršokolaadi.

Töötoas osalemiseks vajalik eelregistreerimine, sest kohti jagub maksimaalselt 15-le kiiremale – jaanikasavolainen@gmail.com või +3725270030