Toit kogukonna keskme ja loojana!

By 30. jaan. 2018Koolitused

Kuidas toit saab inimesi ühendada? Mis juhtub kui toidu tootmine, toidu tähistamine on kogukonna keskmes?

Uurime kogukonna suhteid toiduga läbi permakultuurse vaatenurga koos Steve Hart’iga – tuntud ja kogenud elukutselise permakultuuri disaineriga, professionaalse arhitektiga.

Arutame, kuidas toit loob erinevaid kogukondi, kuidas elavdada ja siduda kogukondasid. Kuidas luua toidu tootmise tehnoloogiate ümber toetavat keskkonda. Muuhulgas soovime jagada ja arutada kogukonna Väike Jalajälg loomisel olevat permakultuuri disaini. Ootame töötuppa osalema inimesi, kes on huvitatud oma küla-, linna-, toidu- või teadlikult loodud kogukonna elavdamisest ja toidu rollist selles. Eelnevad permakultuuri teadmised pole vajalikud aga kasuks tuleb huvi kohaliku toidu ja/või kogukondliku toimimise vastu.

Kutsume kõiki osalema töötoas 11. veebruaril, Mõisamaa külas, Rapla maakonnas, kogukonnas Väike Jalajälg. Alustame pühapäeval kell 10.00 ja lõpetame kell 18.00. Lõuna ajal teeme ringkäigu kogukonna aladel. Pakume lihtsat ja toitvat taimset toitu. Osalised on väga teretulnud saabuma ka eelmisel õhtul ning ööbima meil. Osalustasu vastavalt oma võimalustele 25-55€ sisaldab lõunat ja teepause. Kui soovid tulla eelmisel õhtul – ööbida, süüa õhtust ja hommikust, lisandub veel 20€.

Seminar toimub inglise keeles, eesti keelse tõlkega. Sündmus toimub tänu Rootsi Instituudi projektile “Polyculture”.

Palun registreeri ennast kindlasti hiljemalt 5. veeburariks.

Steve Hart on oma elutöös keskendunud jätkusuutlikule arhitektuurile, kavandamisele ja kogukondadele. Oma pikaajalise professionaalse karjääri jooksul on ta tegutsenud linnaarhitektina, maastikuarhitektina, kogukondade kavandamise konsultandina, permakultuuri disainerina erinevatel skaaladel ning riiklike poliitikate koostajana. Ta on pikka aega töötanud koos permakultuuri looja Bill Mollisoniga ning on aktiivne permakultuuri õpetamise võrgustikes. Tema tugevateks külgedeks on permakultuuri disain, jätkusuutlikud koos toimimise mudelid ning toidu olulisus nendes. Ta on tegutsenud nii Austraalias, Uus-Meremaal kui erinevais paigus Euroopas.